m(A)so

Maso z m(A)sa

V "(A)mase" vybírají maso přímo u prověřených chovatelů konkrétní kusy dobytka – dohlíží na stravu, zacházení se zvířetem i na porážku.
Maso si sami bourají, nechávají ho odležet a vyzrát. Nazmar při tom nepřijde ani kousek. Kuchaře z restaurací totiž učí proměnit veškeré dodané kvalitní maso ve vynikající jídlo.

Z m(A)sa dodávají vynikající měkké hovězí maso z českého strakatého skotu, šťavnaté vepřové z přeštických černostrakatých prasat.

Hovězí maso

V m(A)se se zaměřili na původní české plemeno český strakatý skot (odtud zkratka čestr). Používají primárně voly a jalovice. Z masa těchto zvířat dokáží vyrobit dokonale křehké maso s výraznou a čistou chutí. Spolu s chovateli ovlivňují složení krmiva tak, aby dosáhli optimálního mramorování tukem, díky kterému je maso šťavnaté. Dohlíží i na kulturu přepravy a porážku. Maso si potom sami bourají a nechávají ho zrát. 

Vepřové maso

Vepřové pochází z velmi kvalitního plemene přeštického černostrakatého prasete. Tihle čuníci, kteří byli ještě před pár lety na vymření, mají díky větší tučnosti nepřekonatelně dobré maso a sádlo. Kříženci českého hřebenáče se starými anglickými plemeny dováženými na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko rostou pomalu, ale v chuti se jim vyrovná máloco. Dříve se z přeštických vepřů vyráběla legendární Pražská šunka.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení